FIGUERES CLIMATITZACIO S.L. C/ Valencia nº1 baix 17600 Figueres Tel. 972 67 21 90 Fax.972 50 86 33 email: ficlima@ficlima.com

Més de 25 anys d’experiència

Més de 25 anys d’experiència

Muntatge

Una instal·lació d'aire condicionat per conductes es compon d'un sistema centralitzat de distribució de l'aire a través d'un fals sostre. El millor sistema d'aire condicionat per conductes és aquell que es pot regular mitjançant un sistema de reixetes programables estratègicament col·locades per on surt el flux de l'aire.

 

El sistema de conductes de distribució de l'aire, que en el cas de tractar-se d'una bomba de calor pot distribuir tanta calor com fred, té l'avantatge que la instal·lació queda totalment integrada a la casa o el local, sense tenir aparells a la vista . Com tota instal·lació hi ha un seguit d'avantatges i d'inconvenients que repassem en el següent article.

 

El millor d'un sistema d'aire per conductes

zonificació

Un gran avantatge del sistema d'aire condicionat per conductes és que permet la zonificació o, dit d'una altra manera, la capacitat de regular la temperatura i flux de l'aire en cada estada o zona del local o habitatge.

 

En una instal·lació zonificada cada habitació té el seu propi termòstat que es comunica amb una reixa motoritzada. Quant s'arriba a la temperatura fixada, la reixeta tanca el pas de l'aire per no sobre-refredar l'estada. La reixeta obre quant l'habitació torna a necessitar climatització. D'aquesta manera cada espai rep la quantitat justa de frigories, estalviant energia i garantint el confort.

 

Aquest senzill sistema es pot controlar de forma local, mitjançant el termòstat situat a cada zona, o de manera general, integrant tota la instal·lació en el sistema de manteniment de l'edifici, el que permet tenir un control permanent sobre la temperatura fixada en cada termòstat . Segons l'estudi del Grup d'Energia de la UMA esmentat anteriorment, mitjançant aquest sistema es pot aconseguir un estalvi energètic de fins al 50% a l'any.

2017 © Tots els drets reservats · Figueres Climatització | Avis legal